Historie
Den bedste belønning, kommer i form af tilfredse kunder.

Her er hvad andre musikere siger om Musik Mekanikeren:

Musik Mekanikeren Reference
Musik Mekanikeren Reference
Musik Mekanikeren Reference

Historien bag...

Musik Mekanikeren

 

Er en relativt simpel og uskyldig beretning..

Det hele bunder i en brændende interesse for guitarer og instrumenter generelt

samt ønsket om at  hjælpe andre til at få det optimale ud af deres instrument

- selv en nybegynder der spiller på en guitar til 1.000,- kan sagtens få et inspirerende 

redskab til musikken og et fedt  instrument i hånden, hvis bare den får det rette set-up og justering.

 

 

Musik Mekanikeren vil ikke bare være endnu et "samlebånds-projekt".

 Det skal være her det traditionelle håndværk møder den personlige kontakt,

hvor vi sammen finder  frem til den helt rigtige løsning, for den enkelte musiker

- og det enkelte instrument.

 

Hvad enten du går og drømmer om at ændre noget på dit instrument, eller ærger  dig over en skade, så kan du  altid kontakte værkstedet, som står klar med råd og vejledning på den bedste fremgangsmåde.

Musik Mekanikeren ønsker at være stedet musikere tager til, ikke kun for at handle, men for at få en god snak om musikken, instrumenterne og hvad vi hver især syntes er fedt ved det hele - Det kan jo være dét ene tåbelige forslag, der føder idéen til  det næste brilliante påfund!

 

Min passion er instrumenter og særligt gerne "vintage" instrumenter, og  filosofien for Musik Mekanikeren er netop at højne kvaliteten og finde det bedste frem i ethvert instrument - uanset instrumentet.

Det er ikke motiverende for nybegynderen på musikskolen, eller gymnasiet, at skulle spille på en ujusteret og måske uhygiejnisk gammel guitar, ligesom det ikke er motiverende for den professionelle, at skulle kæmpe med et instrument, der ikke fremmer hans sande talent.

 

Det er billigere end du tror, at få lavet en gammel utoneret guitar, om til et inspirerende værktøj til musikkens verden, og ikke mindst til glæde for dig som musiker.

Jeg håber, at du som musiker vil tage godt imod mit initiativ med instrumentværkstedet Musik Mekanikeren, da idéen netop er, at give musikere lige fra nybegyndere til professionelle, netop

dét instrument de fortjener.

 

 

- Musik Mekanikeren

 

 

Hvem er Kaare Nygaard Væver?

 

 

Musik Mekanikeren blev startet da jeg var 23 år gammel. Men min musikalske rejse startede jeg allerede som 7-årig. Her begyndte jeg  til samspil, på en musikalsk forskole i Slagelse og fik hurtigt lyst til at lære mere. Derfor, så snart jeg kunne komme på venteliste til trommespil som 10-årig,  skrev jeg mig op og efter 6 lange måneder, blev jeg endelig tildelt en plads på musikskolen Domus i Vejle, ved min trommelærer og mentor Arne Østergaard.

Herfra tog det rytmiske aspekt af musikken raketfart og tre år efter gik jeg op til optagelsesprøven til Legoland-garden i Billund, og bestod. Herefter var det øvning to dage om ugen, samt  koncerter hver weekend i Legoland. Foruden dette spillede jeg også   trommer til diverse arrangementer, samt med mit daværende band. Jeg tilmeldte mig også et par års guitarundervisning, for at udvide min melodiske  viden.

 

 

 

 

 

 

Da jeg blev  16 startede jeg som hjælper i Tartan Music, en musikforretning i Vejle. Herfra begyndte jeg at få stor interesse for det tekniske aspekt ved guitarer - og instrumenter generelt -   og begyndte at foretage reparationer og justeringer på butikkens vegne. Udover det tekniske aspekt, begyndte jeg også at se guitaren som noget helt unikt. Denne kreation var (er) så mange ting i ét - melodisk instrument, kunst, unikt håndværk og  alt i alt kulminationen af så mange forskellige metoder og dele. Guitaren måtte, i mine øjne, være det ultimative redskab til musik (som Jimi, Clapton, Dylan osv. allerede har bevist det). Noget jeg også syntes er  rigtig fedt er, at hver eneste model har sit helt eget udtryk. Jeg begyndte meget at dyrke hvilke modeller der fandtes på markedet, hvilke fordele og ulemper de hver især havde - både lydmæssigt og designmæssigt - hvilke kunstnere der spillede på hvad og selvfølgelig de legendariske eftertragtede "vintage" modeller. Jeg var som besat.

 

 Jeg har stået i musikforretning lige siden, og både solgt guitarer og andet grej til mennesker, som gerne ville fordybe sig i musikkens verden, samt stået på værkstedet og foretaget reparationer og justeringer. Ud fra dette har jeg erhvervet mig en masse erfaring indenfor faget, men min  erfarelse/oplevelse er langt fra slut og jeg ser altid frem til det næste projekt at gå i gang med :)

 

 

 

 

 

 

 
Kaare med hans første trommesæt

I dag bruger jeg tiden på at få skabt et navn til mit værksted i det danske musikliv, samt selvfølglig at spille en masse musik selv. Herudover bruger jeg meget tid på hele tiden at udvikle mine teknikker indenfor faget samt restaurere og handle med vintage-instrumenter.

Jeg læser rigtig mange bøger indenfor faget og snakker jævnligt med kolleger på tværs af landegrænser, for hele tiden at holde mig opdateret på nye metoder og værktøjer, der kan bruges i en bestemt opgave og dermed bidrage til et endnu bedre resultat og en endnu bedre service.

 

Så om du er nybegynder eller professionel musiker, er du altid  velkommen til at kontakte værkstedet for råd og vejledning, og selvfølgelig et uforpligtende prisoverslag, hvis du skal have foretaget service.

Kaare, marchtrommeslager i Legoland Garden