Fender Jaguar

Fender Jaguar HH


Denne skønhed af en Offset-Fender er ejet af Casper Iskov (forsanger & guitarist for bandet Love Talk). Guitaren har i mange år været hans "main", men har så igennem en længere periode haft problemer med strengeraslen samt skrat når man brugte elektronikken. Hertil havde Casper også selv nogle forslag til modifikationer, som han godt kunne tænke sig.


Guitaren er en lidt speciel udgave af Jaguaren, da den har blend-funktion i pick-upperne - dvs. man kan blende mellem fuld humbucker eller single-coil sound.

I stedet for de normale slide-switches kunne Casper også godt tænke sig en 3-way switch, samt en kill-switch.


Six Strings Repair Shop satte straks i gang! ;-)Denne billed-serie er leveret af Casper selv, som viser de "forandringer" og mods guitaren i tidens løb har været igennem :-)


Road-Worn?


Sådan så denne lækre Jaguar ud da den først kom til Six Strings værkstedet.

En fin guitar, der med lidt kærlighed nok skal komme til at spille fantastisk igen!

Home-modded


Casper Iskov er selv lidt af en guitar-nørd og elsker at customize sine instrumenter (hvilket fx. også kan ses på billed-serien længere oppe).

Ny bridge og slagplade er fx. blevet monteret - og passer skidtet ikke, så får vi det til at passe! ;-)

Tilbage til metal-sløjd timen


Eftersom der skulle monteres en ny 3-way switch (i stedet for de oprindelige slide-switches), skulle der også laves en ny switch-plate, da den gamle ellers ville have alt for mange synlige huller.

Disse switch-plates laver Fender faktisk til få af deres Jaguar-modeller, men af en eller anden grund kan man ikke købe dem for sig selv!

Nærmest som fra fabrikken!


Efter at have skåret stykket der skulle bruges ud, og lavet en "rough-shape" af pladen, skulle der bores huller til skruer samt fræses kanal til selve omskifter-stangen.

Almost there!


Efter gradvist at have fjernet mere og mere materiale og undervejs tjekket pasformen til den endelige form, skulle pladen selvfølgelig også poleres op.

Det skete med sandpapir & Micro-Mesh rangerende fra korn 600 til korn 12.000!

Perfekt Match


Efter mange timers skæren, boren, fræsen og pudsning var switch-platen klar!


Et nyt look


Resultatet efter montering af switch-plate samt lodning og montering af selve 3-vejs switchen.


Det nye netværk


Således så indmaden ud efter at være blevet loddet på ny, samt de nye kompenenter monteret. Nu mangler blot at tilpasse pick-guard & ny custom-nut.

Phase Two.one?


Den oprindelige nut var blevet slået lidt i stykker, hvilket medvirkede til en grim raslen fra G-strengen. Denne var også lavet af plastic, så en ny nut i ben skal nok få vækket liv i tonen!

It's a nutty job


Resultatet før & efter tilpasning af custom-nut.

Fit for Fight


Det endelige resultat efter en solid omgang lodning & metal-arbejde, samt slibning af ny custom-nut & Justering.

Guitaren er derudover renset & pudset, samt div. klistermærker fjernet - "Union Jack"-klistermærket bad Casper dog om at lade blive siddende :-)

Nye muligheder


Med 3-way switch monteret i stedet for originale slide-switches, er Jaguaren blevet nemmere og hurtigere at indstille ind på lige præcis den lyd man gerne vil have!

Endnu flere muligheder


Ny custom-nut i ben giver forbedret tone & sustain i guitaren, samt ny monteret kil-switch kan afbryde signalet til forstærkeren fuldstændigt. Dette kan være super praktisk ved fx. hurtige guitarskift eller som effekt i selve musikken.

Alternative Beauty!


Smuk er hun blevet, og har mange, mange, mange års spilleglæde foran sig endnu :-)

Vi glæder os til at høre hvad Casper Iskov & resten af Love Talk kan producere med denne fantastiske guitar!