Fender Troy Van Leuwen Jazzmaster

Fender "Troy Van Leuwen" Jazzmaster


Denne skønhed af en Offset-Fender har i en længere periode haft problemer med skrat samt støj/interferens fra lamper, højtalere og andre elektroniske anordninger. Dette resulterer i en ret så kraftig brummen når guitaren er plugget til sin forstærker.


For at mindske problemet skal der en bedre skærmning til. Skærmning med fx. kobber-tape blokerer for de forstyrrende signaler, som går ind og påvirker lyden/renheden af lyden negativt.

Nedenfor kan du se processen for at få denne guitar til at spille renere igennem en forstærker, samt hvilke andre tiltag man kan gøre for at formindske den uønskede støj!Efterfølgende blev guitaren testet igennem forskellige forstærkere og selvom der stadig kunne anes en svag brummen (også kaldet 60-cycle hum, som ikke er muligt at fjerne fra single-coils pga. den måde de er opbygget på), så var niveauet for støjen kraftigt reduceret.


En brummende frustration

 

Sådan så denne lækre Jazzmaster ud da den først kom til værkstedet.

En fin guitar, der med lidt bedre skærmning nok skal komme til at spille (næsten!) helt støjfrit!

En billig løsning


Selve udfræsningerne i kroppen er allerede blevet skærmet fra fabrikken, men dette er gjort med en skærmende maling, hvilket efter vores erfaring er kobber-tape underlegen!

Dette bekræftes da også af at diverse interferens kommer igennem til pick-up'ernepå trods af denne fabriks-skærmning.

Full Makeover


Eftersom der alligevel skulle åbnes op for al elektronikken, samt afmonteres på slagpladen, besluttede ejeren at få skiftet de tynde factory-wires med noget tykkere kvalitets "Braided-Wire".

Dette er et noget tykkere kabel hvor skærmningen, der er lavet som flettet metal omkring selve kablet, fungerer som skærm og stelforbindelse i ét.

Herudover bliver også alle potmetre, switches osv. skiftet til Emerson Pro-komponenter.

Man ved aldrig hvad der gemmer sig derinde!


Første step var at få renset alle væggene for skidt og snavs. Det mindste støv eller lignende som ligger tilbage kan nemlig påvirke hvor godt/dårligt kobber-tapen klistrer til væggen.

Til sidste renses let med lidt rense-benzin.

Det er fint, meeen..


Igen har de fra fabrikken lavet skærmning, her på selve slagpladen. Dog er der anvendt aluminiums-tape hvilket efter vores erfaring er kobber-tape underlegen.

Dette skal strippes og og renses, og nyt kobber-tape skal monteres.


Limen på dette aluminiums-tape var så genstridigt, at skærmningen kun ville komme af i bitte små stykker! Processen tog derfor en del tid & frustration at komme igennem ;-)

Første udkast


Efter mange timers klargøring af slagpladen var den endelig klar til at få monteret sit nye kobber-tape. Her er alle stykker lagt på så de lige overlapper hinanden med få mm.

Dette gør at hele slagpladen fungerer som et "låg" for den øvrige elektronik indeni.


Man skal holde sig inden for linierne!


Resultatet efter skæring og tilpasning af alle kobber-tape stykker.

De gyldne kamre


Efterfølgende skal selve kamrene skærmes i guitar-kroppen. Det bliver gjort bid for bid med omhyggelig præcision. Er der blot ét sted hvor kobber-tapen ikke overlapper hinanden, eller et lille hul, så kan forstyrrende signaler fise lige igennem!

Mhmm shiny!


Resultatet efter alle vægge er blevet skærmet med kobber-tape og tilpasset.Resultatet efter alle vægge er blevet skærmet med kobber-tape og tilpasset.

Out with the old, in with the new


Slagplade og kamre er klar till at lukke al elektronik inde som en lille "madkasse" - så nu mangler blot at få skiftet diverse potentiometre, switches osv.

Emerson Pro


Emerson Pro potmetre har tættere tolerancer end fx. CTS-potmetre som Fender ofte anvender. Selve posten er derudover lavet i rent messing (i stedet for aluminium), som giver en længere levetid og påvirker tonen endnu mindre!

En ny forbindelse


Selve forbindelsen til pick-up'erne bliver også loddet om med de nye "Braided-Wires"..

Hertil går selve stelforbindelsen også igennem en messing plade som ligger under bunden af pick-up'en (for at give ekstra skærmning).

Almost ready!


Alle forbindelser er nu blevet loddet med kvalitets kabler & lodninger :-)

Kun lidt OCD


Kabler bliver samlet for et renere overblik samt at det nye setup rent faktisk fylder mindre, når først slagpladen er skruet på plads :-)

Kun lidt OCD


Kabler bliver samlet for et renere overblik samt at det nye setup rent faktisk fylder mindre, når først slagpladen er skruet på plads :-)

Klar til scenen igen


Alle komponenter er sat fast, loddet sammen og samlet. Ny kobber-tape er monteret hele vejen rundt for at lukke elektronikken 100% inde.

Nu mangler kun et sæt nye strenge og lige tjekke generelt setup igennem :-)