Guild M-65

Guild M-65 Freshman


Denne ikke-så-tit sete Guild M-65 kom forbi Musik Mekanikerens værksted i dag og skulle have en lille gennemgang.


Ejeren havde netop hentet hende hjem fra Sverige, hvor vedkommende havde lavet en yderst god handel, da den er blevet omlakeret bagpå og derfor i "samler-øjne" ikke er ligeså meget værd som M-65'ere med original-lak.

Det er vi nu ligeglade med, da alle guitarer fortjener at have det godt og denne guitar trods omlakering bare lød svine-fedt!


Rundt om i kanterne ved bindingerne led den dog af det såkaldte "shrinkage", der bevirker at toppen skrumper ind i forhold til resten af kroppen - derfor var der steder hele vejen rundt hvor limningerne var ved at gå op!

Ejeren blev da også gjort opmærksom på dette, men besluttede sig  at få det lavet på et senere tidspunkt - for nu skulle den bare gøres lækker og spilleklar!


Nedenfor kan du se hvordan denne Guild M-65 fik poleret båndene, renset elektronikken samt en tiltrængt justering.

En ægte særling

 

Guitaren kom ind i relativt fin stand, men havde dog alligevel brug for lidt båndarbejde, nye strenge og en justering.

Elektronikken skulle også renses igennem.


En forholdsvis sjælden model fra guild, med en efterlakeret "Copper"-finish på bagsiden - hun både ser ud og spiller godt!

Flotte ridser?

 

Lidt knubs og ridser pryder lakken hist og her, men generelt en rigtig fin stand, for en guitar der først så dagens lys tilbage i 58-59!


I min optik vidner sådanne "skader" kun positivt om en guitars historie, og tilføjer kun endnu mere charme :-)

Not so shiny

 

Efter mange års spillen er båndene også begyndt at vise lidt slid. Mindre "dents" og huller viser sig hist og hær, og en belægning af skidt og snavs forhindrer båndene i at yde deres bedste.

Blev de uvenner?

 

Hele vejen rundt mellem toppen og resten af kroppen, var der langs bindingerne små gaps og revner. Dette er forårsaget at såkaldt "shrinkage", hvor toppen simpelthen skrumper ind og bliver mindre end resten af kroppen. Når den gør dette, ja så kan limen ofte ikke følge med så langt den skal rykke sig og resultatet ser således ud..

Man kan sagtens gøre udrede fænomenet, men ejeren valgte her i første omgang at holde den så "original" som muligt.

Shiny!

 

Sådan så de første par bånd ud, efter de var blevet let slebet og poleret.

More shiny!

 

Og resten af gribebrættet :-)


Herudover tilført en speciel olie vi bruger hos Six Strings som virkelig får træets naturlige karakter til at træde frem!

 

Lækkert setup & smooth frets

 

Efter nogle nye strenge er blevet monteret og en justering ser resultatet således ud - en smuk og unik guitar der bare spiller med den mest jazzede tone man kan ønske sig, på trods af en meget lille dimensioneret krop :-)

 

Støjfrie toner

 

Elektronikken er også blevet renset og fungerer igen 100%, helt uden støj og knas ved indstilling af lyden.

De nypolerede bånd bidrager også til en renene tone uden klirren og metallisk klang, da kontaktpunktet mellem streng og bånd er blevet poleret helt glat

Autentisk Oldie

 

Denne Guild spiller igen sit optimale, og med et godt setup og nypolerde bånd har denne guitar mange års vellydende og autentisk spilleglæde i sig endnu!

Tager man en akkord kan man virkelig høre guitarens historie synge og hvordan træet bare er blevet "broken in" for en lækker lyd - intet mindre end fantastisk :-)