Service

 

Hvorfor vælge Musik Mekanikeren?


Det kræver stor tillid at aflevere sit højtelskede og værdsatte instrument til en anden, både til et generelt service-tjek men især når det gælder reparationer.

Personligt har jeg det på samme måde, når jeg afleverer bilen hos mekanikeren - man ønsker den tilbage så den både føles, kører og ser ud i sin bedst mulige stand!


Selve lokalerne er special-indrettet til instrument-reparation og du kan derfor være helt tryg ved at dit musikudstyr bliver opbevaret og serviceret helt forsvarligt.


Jeg tager hver enkelt opgave meget seriøst og sætter en ære i at fastholde mit gode ry og rygte og vil derfor altid bruge de bedste værktøjer og metoder til den pågældende opgave.


Nedenfor kan du læse et udvalg af de forskellige service-opgaver og de mest hyppige årsager til hvorfor de lander på arbejdsbænken. Har du uddybende spørgsmål til en service - eller dit instrument generelt - er du velkommen til at kontakte værkstedet.
Strengeinstrumenter

 

Justering


Stemmer din guitar ordentligt? Rasler strengene, måske i nogle bestemte bånd?

Fra tid til anden har dit strengeinstrument brug for et tjek-up - også kaldet en justering.

Her bliver guitaren gennemgået fra remholder til headstock for at sikre dig, at dit instrument spiller 100% som det skal.

Ved en justering bliver halsen og dens vinkel undersøgt, sadlen bliver hævet/sænket efter dit ønske og tilpasset radius på gribebrættet, intonationen indstillet, alle skruer og hardware strammet op og selvfølgelig nye strenge monteret.

Herudover får al lak også en god rens og polering, mens gribebrættet får en tur med vores egen special-fremstillede instrument olie.


Musik Mekanikeren har mange års erfaring med at servicere alverdens former for strengeinstrumenter, hvad enten det er guitar, bas, banjo, resonator, ukulele, mandolin, violin, cello, kontrabas osv.Elektronik-arbejde


Skratter dit volume potmeter når du indstiller din lyd? Måske er der ingen lyd overhovedet når du tilslutter dit instrument til en forstærker?

Det kan også være at du går og drømmer om at udskifte kompnenter (ny switch, pick-upperne osv), men er ikke helt tryg ved brugen af en loddekolbe eller måske du blot har et ønske om at modificere i layoutet på din guitar/bas - og dermed mulighederne for hvilke lyde du kan bringe frem i dit instrument.


Uanset dit behov, så udfører værkstedet alle former for elektronik- og lodde-arbejde.

Efter flere hundrede timer med en loddekolbe i hånden og studie af diverse diagrammer, ved Jeg hvad der virker i et instrument.

Se evt. under Projekter for nogle af de lodde-opgaver Jeg har foretaget førhen.


Støjer dit instrument meget kan det også være en mulighed at skærme de elektroniske komponenter bedre. Dette gøres vha. enten kobbertape eller en skærmende maling.


Jeg begrænser mig ikke kun til strengeinstrumenterne, så står du med en forstærker, effektpedal, keyboard, mixerpult, PA-anlæg eller andet - så kan Musik Mekanikeren også tilbyde hjælp og service af dette!Ombånding & Båndplaning


Rasler strengene når du spiller i bestemte bånd? Måske du har fået dit instrument justeret, men tonen dør stadig hurtigt ud når du spiller eller bender?

Hvis dit instrument (rent akustisk) ikke længere producerer en ren tone, kan det være at båndene er ved at være slidte. Det ses enten ved små fordybninger, hvor strengen har kontakt med båndet eller hele båndet har mistet sin "crown" - altså den rundede overflade - og nu i stedet er helt plan med en skarp kant.

Nogle gange kan et bånd også have skubbet sig længere op end de tilstødende, hvilket ikke giver strengene nok frirum til at vibrere i.

Disse ting gør at strengen ikke længere har et enkelt, tyndt kontaktpunkt mod båndet for at producere den reneste tone muligt men i stedet rasler meget - og i visse tilfælde ikke intonerer ordentligt.


En båndplaning kan i de fleste tilfælde rette op på dette: Ved at plane båndene, crowne dem igen og til sidst polere op til en lækker blank overflade kan instrumentet få helt nyt liv og lyd.

Eneste forudsætning for dette er at der er nok bånd tilbage at arbejde med.

Er der ikke nok materiale tilbage i de gamle bånd skal de først udskiftes til nogle nye, hvorefter de undergår samme procedure - også kaldet en ombånding.


Trænger dine bånd blot til at blive frisket lidt op (uden at have store riller eller lignende) kan irring, ru belægninger og skidt fjernes ved en båndpolering.

En proces, som puster nyt liv i båndene samtidig med at det er væsentligt billigere ift. egentligt båndarbejde.Brud- og Lim-opgaver


Nogle gange sker det utænkelige - en guitar vælter og hovedet brækker enten helt eller halvt af! (Visse modeller mere end andre.. *host* Gibson *host*)

Det er enormt frustrerende og man føler nærmest det er enden på det hele..

 - Heldigvis er der råd at hente og man kan sagtens få en guitar med sådan en skade op at spille lækkert igen!


Musik Mekanikeren udfører selv de mest komplicerede brud-reparationer, med eller uden efterfølgende lak-arbejde.


Revner i dækket på akustiske guitarer, en side og bund som er gået fra hinanden, broer som har løftet sig og bindinger som stikker ud - alt dette og meget mere er alt sammen noget som kan forenes igen, så dit instrument kan spille videre på bedste vis.Lak-arbejde & Touch-Up's


Små dings & dongs.. afskalninger i lakken.. Hakker og ridser.. Alt dette kan udbedres med lidt nænsomt lakarbejde, slibning & polering.

Alt efter "skadens" omfang, vil resultatet efterfølgenden være mere eller mindre usynligt. Et evt. brud i lakken som bliver lavet, vil forsegle træet igen så fugt og snavs ikke kravler længere ind og med tiden gør endnu mere skade.

Især på halsen er dette vigtigt og resultatet efterfølgende vil mærkes som en gennemgående overflade, som aldrig har fået et slag.


Denne Les Paul har på et tidspunkt i sit liv været offer for en tynd nål eller lignende på lakken, men fik heldigvis sit flotte udseende tilbage efter nænsom behandling.Neck Reset


Efter mange år med spænding fra strengene samt vekslende årstider, temperaturer og fugtigheder, får et akustisk instrument unægteligt brug for et neck-reset.

Broen og dækket hæver sig langsomt opad, sammen med halsen. Det stykke af gribebrættet som går ind over kroppen gør derimod ikke. Dette resulterer i en høj action over det meste af gribebrættet, da halsen ikke længere har den rette vinkel til kroppen.

Oftest er sadlen forsøgt slebet helt ned for at kompensere for dette, men på et tidspunkt er der ikke mere at slibe af og løsningen hedder herefter et neck-reset.


Et neck-reset er en omhyggelig og tidskrævende proces, men resultatet man får tilbage i hænderne vil altid være en utroligt lækker og spilbar guitar.

Først afmonteres halsen, hvorefter en vis mængde træ fjernes ved hælen for at akkomodere den nye hals-vinkel. Herefter monteres halsen på ny. Oftest skal der også en ny saddel (og i nogle tilfælde en ny nut) til i forbindelse med et neck-reset, sammen med en fuld eller delvis båndplaning. 

Den nye halsvinkel vil ændre markant på setup'et i forhold til det gamle og derfor er der mange aspekter i guitarens opbygning som skal justeres ind, så de alle spiller sammen uden raslen og andre mislyde.


På grund af dette er det derfor ikke alle instrumenter som økonomisk set kan bære et neck-reset og man skal derfor gøre op med sig selv om det er operationen - og pengene - værd.


Musik Mekanikeren giver gerne et gratis skøn, samt råd og vejledning omkring det bedste tiltag på netop dit instrument.Tilslibning af Nut & Saddel


Har dit instrument en mislyd, når du spiller på en åben streng? Er strengehøjden for høj ved 1. bånd? Måske din nuværende nut eller saddel laver det klassiske "kink" når du stemmer instrumentet - eller i værste tilfælde knækket midt over?

Hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af disse ting, så er det ved at være tid til at få udskiftet nut og/eller saddel på dit instrument.

En ny nut/saddel vil give nyt, forbedret liv til din lyd samtidig med at spilbarheden oftest bliver markant forbedret.

Selv ved et ny-indkøbt instrument kan det være værd at overveje om man skal udskifte den fabriks-monterede plastik-saddel eller nut, med en der er special-tilpasset i stedet.


Musik Mekanikeren anbefaler at udskifte til nut/saddel lavet i ben.


At udskifte til en ny nut/saddel i ben skal ses som en opgradering der ikke bare giver bedre tone, men også bedre sustain for dit instrument.

En nut/saddel i ben bliver derudover ikke slidt ligeså hurtigt som almindelig plastik og strengen binder samtidig mindre ved vibrato-brug.Montering & Modificering


Montering af remholdere.. Montering af slagplade.. Montering af nye mekanikker..  Montering af det ene og montering af det andet :-)

En monteringsopgave kan være relativt simpel og ofte klares selv med kun få værktøjer ved hånden (hvor andre opgaver nogle gange kræver lidt mere erfaring og udstyr end som så) - har du alligevel ikke helt mod på at begynde at skrue her og dér, flytte rundt på ting eller lave huller i dit instrument, så står Musik Mekanikeren klar til at hjælpe dig i stedet.


Med alverdens værktøj, templates og erfaring med at ændre og modificere på instrumenter står vi klar til at hjælpe med dit tiltag - uanset hvor omfattende det måtte være!


Noget så simpelt som et sæt nye mekanikker kan give dit instrument et helt nyt udtryk og ofte også markant forbedre tuning-stabiliteten.Fremstilling af Custom Pickguard


Har dit instrument nogle grimme skrammer/huller du gerne vil dække?

Måske den slagplade du godt kunne tænke dig ikke kan købes som en lagervare?

Ofte kan ens gamle slagplade være blevet så slidt/bølget at det bare ikke ser fedt ud længere eller måske du blot har et ønske om at ændre lidt på udseendet af dit instrument? Ikke meget, blot lige nok til at give den lidt fornyet liv

- I alle tilfælde, så er en Custom Pickguard løsningen!


Hos Musik Mekanikeren kan vi tilbyde en 100% skræddersyet slagplade, til netop dit instrument og i det materiale du kunne tænke dig. Mulighederne bliver nærmest uendelige, men vi står klar med råd og vejledning hele vejen igennem.


Et eksempel på hvad en Custom Pickguard kan gøre, kan evt. ses på denne Stratocaster som havde fået boret nogle grimme huller til montering af mini-switches. De er nu fjernet og valget stod herefter mellem at fylde hullerne ud (og evt. omlakere) eller tilpasse en ny slagplade, som vil dække for hullerne.

En ny slagplade blev fremstillet - og ejeren har ikke fortrudt på noget tidspunkt efterfølgende :-)
Trommer & Slagtøj

 

Stemning af Trommer


Har du svært ved at få den rette lyd frem i dine trommer?

At stemme et trommesæt kræver enten utroligt godt gehør og den rette teknik, eller en utroligt dyr stemmemaskine som er svær at bruge.

Musik Mekanikeren har mange års erfaring med korrekt opsætning og stemning af trommer & slagtøj og vi kan også hjælpe dig med at få stemt kedlerne, så de lyder præcis som du vil have dem.

Det giver dig tid til i stedet at fokusere på det vigtigste - musikken :-)


Værkstedet tilbyder også komplet montering af nye trommeskind i forbindelse med stemning af dine trommer.

Kontakt os for et godt tilbud på både service & nye trommeskind.


Musik Mekanikeren tilbyder service på både trommesæt, congas, bongo-trommer, handdrums m.m.Service af hardware & nye reservedele


Musik Mekanikeren har aftaler med alle de store og mindre store trommemærker og kan hjælpe dig med at skaffe nye reservedele hjem.

Er det muligt at servicere på, giver vi også gerne et tilbud på reparation af dit nuværende udstyr/hardware.
Klaverer & Keyboards

 


Elektronik-reparation


Det kan ske at du en dag tænder for dit klaver/keyboard ligesom du har gjort det så mange gange før. Dog, vil den nu pludselig ikke sige noget eller måske displayet ser helt mystisk ud..

I så fald er der højst sandsynligt gået noget galt i print-boardet og dets' komponenter på dit instrument - en fejl som skal måles og rettes på præcis det rigtige sted - ofte er det en kold-lodning eller et komponent som skal udskiftes.


Hvorvidt dit instrument kan bære sådan en reparation er en vurderings-sag fra opgave til opgave. Skulle uheldet være ude er du velkommen til at kontakte værkstedet hvor vi i fællesskab kan finde frem til den bedste løsning og fremgangsmåde herfra.Klaverstemning


Stemmer akkorderne på dit klaver ikke helt? Lyder tonerne skæve i forhold til hinanden?

I så fald trænger dit klaver til at blive stemt!

Musik Mekanikeren tager ud og stemmer klaverer hjemme hos dig, så du ikke skal til at flytte rundt med det selv.


Ring eller skriv for at høre nærmere!Trætte tangenter


Efterhånden som tangenter bliver spillet på igennem tiden, vil der være nogle friktionspunkter som bliver for slidte, eller trænger til at blive renset op og smurt på ny.

Dette resulterer i tangenter som ikke vil hoppe tilbage på plads efter de er spillet an, eller selve bevægelsen af tangenten kan føles hård/skurrende.


Musik Mekanikeren tilbyder service af disse symptomer ved at åbne og for dit klaver/keyboard og afdække hvori problemet består og efterfølgende komme med et forslag og tilbud på hvordan vi kan løse det.
Garanti & Reklamation


Skulle du mod forventning få tilbageleveret et instrument som ikke lever op til dine forventninger, så tøv ikke med at kontakte mig!

Jeg lever af mit gode ry og det spredte ord og jeg vil til enhver tid gå meget langt for at løse eventuelle fejl eller misforståelser - forudsætningen er blot at jeg får chancen.

Derfor bedes du rette henvendelse til mig som det første, hvis der er noget du mener ikke er, som det burde være.Musik Mekanikeren foretager service & reparation af alle typer musikinstrumenter, fra alle de kendte mærker, bl. a.:

Fender, Gibson, Taylor, Martin, Yamaha, Epiphone, Ibanez, Cort, Tokai, Furch, 

Music Man, Gretcsh, Pearl, DW, Tama, Ludwig, Roland, Korg, Marshall, Vox osv.